Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Tarif Sözlügü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CeNo
Şoför
CeNo


Rep : Tarif Sözlügü Rate_810
Mesaj Sayısı : 23
Kayıt tarihi : 22/03/10
Yaş : 35
Nerden : yalova
. . : Tarif Sözlügü Bannerinizinlinki

Tarif Sözlügü Empty
MesajKonu: Tarif Sözlügü   Tarif Sözlügü EmptyPaz Mart 28, 2010 7:23 pm

Fiske;
Çok az anlamda kullanılan fiske,baş parmağı ile işaret parmağı arasında kalan miktardır.Bazen bir "çimdik" ya da bir "tutam" diye de tabir edilir.Genellikle tuz ve baharat ölçüsü olarak kullanılır.
Flambe;
Masa önünde misafirlerin karşısında hazırlanan alevli yemek veya tatlılara verilen addır.Örneğin bazı krepler hazırlanırken son anda krebin üzerine alkol dökülerek tava alevlendirili.Böylece hem sıcak bir tatlı, hem de gösterişli bir çeşit elde edilmiş olur.
Böttürme;
Sebzelerin kızgın yağda çok az kızdırılmasına "böttürme" denir.Örneğin zeytinyağlı taze fasulye pişirilirken,fasulye yeşilliğini muhafaza etsin diye kızgın yağdan geçirilir.
Beze;
Hamur yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak elde edilen toplara beze denir.
Gril;
Izgara etlerin ya da balıkların ızgarada pişirme usulüdür.Elektrikli ızgara ya da fırın ızgarasında gril yapılır.
Közleme;
Sebzelerin ızgarada,kömür ateşinde kabuklarıyla birlikte pişirilme işlemidir.Patlıcan,biber,domates gibi sebzeler közlendikten sonra kabukları kolayca soyulmaya uygun hale gelir.
Gratine;
Etin,sebzenin üzerini çeşitli malzemelerle kaplayarak kızgın yağda kızartılmasına verilen addır.Fransızcadan gelen bir terimdir.
Aroma;
Meyvelerdeki güzel ve hoş kokuya verilen addır.Pasta ve tatlılara güzel koku vermek amacıyla vanilya veya likör ilave edilerek bu güzel koku sağlanır.Portakal veya elma rendesi kullanıldığında da aromatik,doğal bir koku ve lezzet verir.
Gato;
Düğün,nişan,kutlama gibi özel günler için hazırlanan büyük pastaların pandispanyasına verilen addır.
Çeşni;
Yemeklerde değişik tat vermek amacıyla ilave edilen çeşitli baharatlara verilen addır.Bunların dışında sarmısak,limon ve taze otlar yemeklerin tadına değişiklik kattığı için çeşni olarak adlandırılır.


ALINTIDIR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tarif Sözlügü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Forum :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: