1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr) 1 Adet kuzu böbrek 50 gr karaciğer 2 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı çam fıstığı 4 Çorba kaşığı margarin 2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Tatlı kaşığı karabiber 3.5 Yemek kaşığı tuz 12 Su bardağı su 1.5 Yemek kaşığı yoğurt Kaburganın pişme süresi : 2 saat
Hazırlanışı
Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun.
Küçük küpler halinde doğrayın
3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun.
Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin.
Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın.
Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun.
Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin.
Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın.
Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın.