Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Köylü Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SİPaHİ_YuSuF
Moderatör
Moderatör
SİPaHİ_YuSuF


Rep : Köylü Böreği Rate_410
Mesaj Sayısı : 86
Kayıt tarihi : 27/03/10
Yaş : 30
Nerden : izmir/iscievleri/memleket/istanbul/sarıyer
. . : Köylü Böreği Bannerinizinlinki

Köylü Böreği Empty
MesajKonu: Köylü Böreği   Köylü Böreği EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 2:37 pm

6 Adet yufka
Üzerine :
3 Adet yumurta
200 gr süt
100 gr tereyağı veya margarin
50 gr yoğurt
Harcı için :
100 gr taze fasulye
100 gr havuç
Yarım demet taze soğan
5 Adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı
Köylü Böreği 340_340


  • Taze fasulye, taze soğan ve sivri biberi ince kıyın.
  • Havucu kazıyıp, rendeleyin.
  • Küçük bir tencereye yağdan 2 çorba kaşığı alın.
  • Sebzeleri sıvı yağda karıştırarak kavurun.
  • Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip, iç harcını hazırlayın.
  • Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölün.
  • Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı serin.
  • Üzerine harcı eşit miktarda yayın ve ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
  • Daha sonra içe doğru kıvırarak gül haline getirin.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • İkinci yufkanın da içine harcını koyup ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
  • Gül şeklinde sardığınız ilk yufkanın etrafına sarın.
  • Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.
  • Yumurta, süt, eritilip soğutulmuş tereyağı veya margarin ve yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine dökün.
  • 150 dereceli fırında 20 dakika veya altı üstü kızarana dek pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Köylü Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kafes Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Forum :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: