Rep : Mesaj Sayısı : 86 Kayıt tarihi : 27/03/10 Yaş : 30 Nerden : izmir/iscievleri/memleket/istanbul/sarıyer . :
Konu: Köylü Böreği C.tesi Nis. 03, 2010 2:37 pm
6 Adet yufka Üzerine : 3 Adet yumurta 200 gr süt 100 gr tereyağı veya margarin 50 gr yoğurt Harcı için : 100 gr taze fasulye 100 gr havuç Yarım demet taze soğan 5 Adet sivri biber Yarım demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
Taze fasulye, taze soğan ve sivri biberi ince kıyın.
Havucu kazıyıp, rendeleyin.
Küçük bir tencereye yağdan 2 çorba kaşığı alın.
Sebzeleri sıvı yağda karıştırarak kavurun.
Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip, iç harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölün.
Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı serin.
Üzerine harcı eşit miktarda yayın ve ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
Daha sonra içe doğru kıvırarak gül haline getirin.
Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
İkinci yufkanın da içine harcını koyup ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın.
Gül şeklinde sardığınız ilk yufkanın etrafına sarın.
Tüm yufkaları bu şekilde bitirin.
Yumurta, süt, eritilip soğutulmuş tereyağı veya margarin ve yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine dökün.
150 dereceli fırında 20 dakika veya altı üstü kızarana dek pişirin.