Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kuzu Sultan

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SİPaHİ_YuSuF
Moderatör
Moderatör
SİPaHİ_YuSuF


Rep : Kuzu Sultan Rate_410
Mesaj Sayısı : 86
Kayıt tarihi : 27/03/10
Yaş : 30
Nerden : izmir/iscievleri/memleket/istanbul/sarıyer
. . : Kuzu Sultan Bannerinizinlinki

Kuzu Sultan Empty
MesajKonu: Kuzu Sultan   Kuzu Sultan EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 2:33 pm

1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı

Hazırlanışı
Kuzu Sultan 340_340


  • Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
  • İyice açıp döverek genişletin.
  • İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
  • Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
  • Orta ısılı fırına verip, pişirin.
  • Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
  • Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
  • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  • Eti fırından alıp, dilimleyin.
  • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kuzu Sultan
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» yogurtlu kuzu kavurma

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Forum :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: