Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 yogurtlu kuzu kavurma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SİPaHİ_YuSuF
Moderatör
Moderatör
SİPaHİ_YuSuF


Rep : yogurtlu kuzu kavurma Rate_410
Mesaj Sayısı : 86
Kayıt tarihi : 27/03/10
Yaş : 30
Nerden : izmir/iscievleri/memleket/istanbul/sarıyer
. . : yogurtlu kuzu kavurma Bannerinizinlinki

yogurtlu kuzu kavurma Empty
MesajKonu: yogurtlu kuzu kavurma   yogurtlu kuzu kavurma EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 2:35 pm

1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 Adet soğan
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
2.5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber

Hazırlanışı
yogurtlu kuzu kavurma 340_340


  • Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun.
  • Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin.
  • Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.
  • 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Maydanozu incecik kıyın.
  • Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin.
  • Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın.
  • Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
  • Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın.
  • Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
yogurtlu kuzu kavurma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kuzu Sultan

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Forum :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: